Great Dane Gnosis skriver om rasens historik och hur den förändrats till det sämre?!

Jag hittade för ett tag sen en ny blogg om Grand Danois som är mycket intressant. Om man vill veta mycket om rasens historik och hur den ändrats till idag så är den mycket väl värd att läsa. Den är på Engelska, men språket är någorlunda lätt att förstå ändå. Den är också fylld med bilder på rasen från +100 år sen samt bilder från idag. Bloggen skriver mest om hur förfärad hon är över förändringen från ”precis i mitten av en Mastiff och en Greyhound” till en typ som är så kraftig och grov, så är de nästan rena och skära mastiffer, vilket har haft en otroligt negativ påverkan på rasens hälsa och välmående. Hursomhelst är det superintressant läsning. Du hittar bloggen här.

För övrigt kommer jag snart börja skriva en översättning av en definition av rasstandarden på Grand Danois, som är hämtad från den här bloggens författare. Hon har också skrivit en mycket bra beskrivning av rasen som är mycket väl värd att läsas också.

 

Grand Danois – världens farligaste hundras?

En man ger godis till en harlekin som har tassarna på hans axlar

Den här artikeln har cirkulerat runt i sociala medier ett tag nu, där tydligen Grand Danois är nummer ett på listan på farliga hundraser. Detta är självklart komplett nonsens eftersom alla hundar oavsett ras kan vara farliga om de har korkade ägare som exempelvis har misshandlat dem, eller tränat dem med dåliga metoder som bidrar till aggressivitet. En stor hund kan så klart göra mer skada än en liten hund, men att utgå ifrån att en Grand Danois är världens farligaste hundras är bara korkat.

Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar här på bloggen.

Top 10 most dangerous dog breeds in the world – Trending Post.

Kort men informations rik video om grand danois

Den här YouTube videon förklarar det mesta man behöver veta om rasen, och innehåller många fina bilder och videoklipp i riktigt bra HD kvalité. Den är på engelska, men väldigt lätt att förstå – om man kan läsa snabbt. Skrivet via WordPress for Android

Vad kan man göra för att öka en grand danois livslängd?

Jag har på sistone delat med mig av blogginlägg som handlat om andra grandisar på nätet, och som jag mött som gått bort. I min mening så är det alltid för tidigt, oavsett när det än har skett, och om de har levt ett långt och härligt liv. Rasen Grand Danois är ju kända för… Fortsätt läsa Vad kan man göra för att öka en grand danois livslängd?