Grand Danois – världens farligaste hundras?

En man ger godis till en harlekin som har tassarna på hans axlar

Den här artikeln har cirkulerat runt i sociala medier ett tag nu, där tydligen Grand Danois är nummer ett på listan på farliga hundraser. Detta är självklart komplett nonsens eftersom alla hundar oavsett ras kan vara farliga om de har korkade ägare som exempelvis har misshandlat dem, eller tränat dem med dåliga metoder som bidrar till aggressivitet. En stor hund kan så klart göra mer skada än en liten hund, men att utgå ifrån att en Grand Danois är världens farligaste hundras är bara korkat.

Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar här på bloggen.

Top 10 most dangerous dog breeds in the world – Trending Post.

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

3 kommentarer

 1. Som du säger kan ALLA raser vara farliga, men tror inte jag skulle sätta in min lilla klumpeduns i facket farligaste hundras.
  möjligtvis kommer hon pussa ihjäl oss, eller få våra ben att somna när hon vill mysa, men i övrigt…. nääää

  1. Hehe, precis. En grandis pussar och myser en till döds det är helt sant. Men det är ju det som gör dem till världens bästa hundras enligt mig. Jag vill ju ha en hund som vill vara med mig och gosa hur mycket som helst. En GD är perfekt och inte farlig, om inte ägaren är korkad och uppfostrar den ofantligt dåligt så klart.

   Tack så jättemycket för din kommentar och välkommen hit!

 2. Som du säger kan ALLA raser vara farliga, men tror inte jag skulle sätta in min lilla klumpeduns i facket farligaste hundras.
  möjligtvis kommer hon pussa ihjäl oss, eller få våra ben att somna när hon vill mysa, men i övrigt…. nääää

Kommentera gärna, det blir så mycket roligare att blogga då! <3

%d bloggare gillar detta: