Zeus – världens högsta hund (Grand Danois) har gått bort…

Här kommer ytterligare en tråkig nyhet. En till Grand Danois har lämnat oss, och denna gången är det ingen mindre än världens högsta hund. Zeus var otroligt hög i manken. 44″ vilket blir ca 112 centimetrar! Han dog av gamla ålderstecken, trots att han bara blev 5 år gammal. Om det beror på att han var så hög vet jag inte, men många bilder på han visade tydligt att han var väldigt undernärd, så jag tror inte att han var barfad direkt. Då hade han nog levt tills han var 10 om inte äldre, oavsett mankhöjd.

Zeus dricker vatten från kranen i köket. Bilden är en länk.

Nu får vi se vem som tar över titeln som nästa högsta hund. Det finns ju en hund i Storbritannien som är var nästan lika hög som Zeus, och han var bara valp då, så vem vet. Kanske blir det en brittisk Grand Danois nästa gång?

Hur viktigt tycker du det är att en Grand Danois har en hög mankhöjd? Själv så tycker jag det är viktigt, eftersom det är en av anledningarna till varför rasen är det den är, men jag vill inte att höjden ska orsaka hälsoproblem. Dock så hoppas jag på att Anton blir hög och ståtlig, gärna runt metern vilket inte borde vara omöjligt, då jag vet vilka linjer (åtminstone på ena sidan) som han kommer komma ifrån och hanarna ifrån tidigare kullar är runt metern. I alla fall dem som jag har träffat tidigare.

En liten schäfer syns mellan Zeus’s fyra höga, långa och smala ben. Bilden är en länk.

Det är i alla fall ett tråkigt besked att få veta att en till GD har gått bort, som dessutom varit väldigt hög. Tror du att hälsa och mankhöjd spelar en viktig roll gällande hur länge en Grand Danois lever, eller att det beror på andra orsaker såsom balansen mellan mat och motion?

av Anna-Maria

Arbetssökande webb/systemutvecklare, vegan och älskar hundrasen Grand Danois. Bor i Malmö med ragdoll katt och rumskompis. Väntar ivrigt på första jobbet inom programmering och möjligheterna att köpa egen lägenhet via BoKlok.

Kommentera gärna, det blir så mycket roligare att blogga då! <3

%d bloggare gillar detta: